Comunicat PSD: Prefectul Nechifor face aranjamente în plină pandemie de coronavirus pentru a-și păstra privilegiile și după guvernarea PNL!

Organizația PSD Botoșani atrage atenția opiniei publice asupra preocupărilor concrete ale prefectului Dan Nechifor în plină pandemie de COVID-19.

Botoșănenii în loc să fie sprijiniți și protejați de Guvernul PNL atât la nivel medical, cât și economic, în plină pandemie de coronavirus, reprezentantul Executivului în teritoriu, prefectul Dan Nechifor, îi tratează cu indiferență. În timp ce Botoșaniul e în primele 10 județe la numărul de persoane infectate cu COVID-19, echipamentele medicale au ajuns cu întârziere și în număr redus, prefectul Dan Nechifor face aranjamente pentru a-și păstra privilegiile și după guvernarea PNL! Deși șeful său Ludovic Orban a blocat din noiembrie 2019 toate concursurile pentru posturile publice, domnul prefect și-a rezolvat de îndată transferul de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași pe postul de șef adjunct administrație inspecție fiscală la AJFP Botoșani, cu un salariu de 12.707 lei. Așa înțeleg guvernanții liberali să-și recompenseze politrucii de carieră. Pentru unii mumă, pentru alții ciumă!

În Codul Administrativ se precizează clar că: „în perioada suspendării, raporturile de serviciu ale funcționarilor publici nu pot înceta și nu pot fi modificate decât prin inițiativa sau cu acordul funcționarului public în cauză”, adică a domnului Dan Nechifor, în situația de față.

În cazul în care domnul Nechifor este atât de dedicat funcției pe care o ocupă în prezent, de ce nu renunță la postul de director adjunct din care este suspendat până la revenirea din postul de prefect? De ce este nevoie ca fiecare liberal să-și păstreze mai multe funcții de conducere, în timp ce mulți alți botoșăneni sunt în șomaj tehnic, sunt dați afară sau li s-au tăiat salariile? Unde e solidaritatea de care ne vorbeau domnii Orban și Iohannis, șefii domnului Nechifor? Din păcate nu există așa ceva la PNL, decât solidaritatea grupului de interese și de afaceri. PNL la București și PNL la Botoșani, aceeași mizerie!

Sursa: comunicat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *