Președintele Societății de Microbiologie, anunț pentru toți angajații. Decizia pe care vor trebui să o ia companiile

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit despre schimbările care îi vor viza pe angajații din România după data de 15 mai. Companiile vor trebui să ia decizii privind programul de lucru. De asemenea, va trebui să li se ia temperatura atunci când ajung la muncă, scrie Capital.ro.

„Va trebui să stea în picioare (conceptul de birouri open-space, n.red.), el nu poate să dispară peste noapte. Acum ne regăsim într-o situație în care trebuie să respectăm noțiunea de sănătate publică”, a spus el, menționând că ar fi bine ca separatoarele dintre birouri să fie transparente: „Să filtreze lumina și să există o comunicare, care poate să fie non-verbală”.

Probabil că angajatorii vor trebui să decaleze programul sau să-l facă secvențial pentru cei care sunt în aceste birouri, astfel încât să nu fie prezenți toți în același timp. Trebuie schimbat conceptul de curățenie, personalul angajat să fie mai numeros și curățenia făcută pe tot parcursul zilei. Pentru cei care fac livrări trebuie să existe o alte procedură care să permită desfășuarea activității cu o interacțiune minimală”, a subliniat reprezentantul OMS.

„Atunci când vin în clădire, nu la plecare. Lucrul ăsta se aplică inclusiv la avioane, măsurarea temperaturii la plecare, dacă e cineva bolnav afectează pasagerii din jurul lui. Și cred că este o foarte bună metodă de screening, pentru că e ușor de făcut, nu este costisitoare”, a afirmat Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *