Au ajuns la limita răbdării! Locuitori din Botoșani cu băi moderne, dar fără apă la robinet

cada de baie, stiri, botosaniLocuitorii comunei Stăuceni au ajuns la limita răbdării. Ei spun că în plină pandemie, nu au un strop de apă la robinete. Mai mult, oamenii și-au făcut băi moderne, însă nu le pot folosi din acest motiv. Ei spun că s-au săturat să stea fara apă pe perioada verii și să trăiască ca în Evul Mediu.

Cetățenii satului Stauceni trebuie să se obișnuiască cu ideea ca în fiecare vară rămân fără apă! Deși trăim în anul 2020, noi ne simtim ca în Evul Mediu. Avem bai moderne, dar nu le putem folosi pentru ca nu curge un strop de apă la robinet. După cum bine știți, suntem în plină pandemie de COVID-19, iar la televizor suntem sfătuiți in fiecare zi sa ne spălăm pe mâini. Dar cu ce să ne spălăm, dacă nu curge apa?”, spune un cetățean din Stăuceni.

Oamenii susțin că au făcut nenumărate sesizări către autoritățile locale, însă fără niciun rezultat.

Contactat telefonic, directorul tehnic al societății Nova Apaserv, Romeo Obuf, spune că situația respectivă nu poate fi rezolvată pe moment, din cauza subdimensionării conductei de apă din zonă, precum și a secetei.

Comuna Stăuceni, Unțeni și Roșiori se alimentează din aceeași conductă de unde se alimentează și Răchiți, cea care coboară pe Împărat Traian. Este aceeași conductă care alimentează patru sate. Noi am pompat joi seară continuu. Au fost și niste avarii, dar conducta este subdimensionată. O soluție ar fi, și s-a propus în Consiliul Județean, să se adune Răchiți, Stăuceni și Unțeni să facă o conductă proprie de alimentare numai pentru ei. Este propus pentru fondurile europene, dar este de durată. Acum este proiectarea vreo doi ani, după care execuția. Situația nu este rezolvabilă acum. Este destul de complicat, mai ales în perioada aceasta când se udă continuu. Este secetă, apă în fântâni nu este. Noi dăm apă cât putem”, a spus directorul Nova Apaserv.

3 thoughts on “Au ajuns la limita răbdării! Locuitori din Botoșani cu băi moderne, dar fără apă la robinet

  1. Ce mai contează ca stăm fără apă pe perioada verii?
    Apreciem patriotismul domnului primar și simțul dezvoltat al decorării stâlpilor, dar am prefera întâi să se rezolve problemele importante. Această problemă persistă de câțiva ani.
    Un primar responsabil caută soluții la problemele comunității, nu se manifestă ca un sălbatic atunci când cetățenii vin sa ridice diverse probleme.
    Mulțumim pentru tot sprijinul!

  2. Ati uitat sa treceti si comuna rachiti unde nu este apa decat seara de mai bine de 3 ani si nimeni nu ia masuri mai ales in timpul acesta cand suntem obligati sa stam acasa.

  3. Orasul Flamanzi are apa doar de la orele 22 la 24 iar in acest oras plus comuna Frumusica se deruleaza proiecte de zeci de milioane de euro de retele de alimentare cu apa si canalizare gestionate tot de NovaApaserv dar la care acest mamut de societate nu are sa le dea apa.De 20 de ani toti directorii acestei firme au acelasi discurs de conducte subdimensionate dar investitii in acest sens nimic.Stiti ca oamenii politici au dus apa in anumite zone cum e Cosula unde apa nu se plateste contorizat ci la pausal de 2 membri defamilie iar consumul la irigatul gradinilor e nelimitat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *