Ministrul Sănătății: Exista un risc foarte mare ca Botoșaniul să devină un Suceava doi

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că exista riscul ca județul Botoșani să devină un focar COVID, asemeni județului Suceava, dat fijd numărul mare de îmbolnăviri înregistrate în rândul cadrelor medicale. 

El este convins că situația se va îndrepta urmare a schimbării conducerilor Spitalului Județean ”Mavromati” și Direcției de Sănătate Publică.

”Am venit să reevaluez Spitalul Judeţean Botoşani, având în vedere că atunci când am fost prima dată era atâta siguranţă încât am văzut unde s-a ajuns. Avem un management nou, avem un director la DSP nou, avem 225 de pacienţi, 125 sunt cadre medicale în acest moment în spital. Rămâne ca refacerea circuitelor, refacerea mentalităţii, ca să zic aşa, precum şi a încrederii personalului medical să facă ca acest focar care devenise Botoşaniul să îl putem controla şi în acelaşi timp să vedem că tot ceea ce înseamnă partea de Nord şi Nord-Est – de aici plec la Suceava – îşi revine. Exista un risc foarte mare ca Botoșaniul să devină un Suceava doi„, a spus ministrul.

Nelu Tătaru a adăugat că Spitalul Județean va rămâne în continuare spital COVID

.”Pacienții noncovid au circuit separat, deocamdată păstrăm COVID aici, pănă vom temporiza cazurile care vor fi dirijate în ambulator sau la domiciliu în autoizolare. Pregătim ca cei care sunt asimptomatici sau cu simptome ușoare să meargă în zone tampon sub supravegherea medicilor de familie, medicilor școlari sau voluntarilor cu tratament. Sper ca în perioada următoare să nu mai avem alte confirmări”, a adăugat ministrul Sănătății.

 

One thought on “Ministrul Sănătății: Exista un risc foarte mare ca Botoșaniul să devină un Suceava doi

  1. Dar cine e masivul ala din dreapta lui Malancea? Înțeleg ca nu are unde se tunde ca e închis tot dar de bărbierit nu știe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *