Desenele care au scandalizat Biserica și au împărțit publicul în tabere: medicii – sfinții de pe panourile publicitare

O artistă din București a creat o serie de ilustrații înfățișând medici cu aure și în posturi de sfinți. Imaginile fac parte dintr-o campanie derulată de o agenție de publicitate cu scopul de a le mulțumi celor care luptă în prima linie cu pandemia de COVID-19 și au fost expuse pe panourile publicitate din Capitală.

Primăria Capitalei cere scoaterea panourilor și înlocuirea lor cu „imagini care să aducă un omagiu medicilor-eroi fără să lezeze credința trecătorilor”.

Contactată de Libertatea, agenția McCann spune că ilustratorii care au contribuit la campanie au ales să-i prezinte pe medici așa cum sunt ei văzuți, de fapt, de societate: ca niște supereoi sau ființe cu puteri extraordinare, scrie Libertatea.

Despre viziunea Wandei, reprezentanții companiei spun că a fost una „îndrăzneață”, dar care reprezintă un gest de recunoștință pentru medici. Purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, Șerban Tarciziu, spune că apreciază viziunea Wandei Hutira. „Biserica Catolică nu a formulat un punct de vedere referitor la aceste imagini. Eu personal apreciez încercarea exprimării artistice a unei idei frumoase în limbajul imagistic al mai multor religii”, a spus Șerban Tarciziu, pentru Libertatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *