Liderul PNL, Costel Șoptică, atac la parlamentarii PSD de Botoșani

Având în vedere că pe data de 23 aprilie, Legea privind Statutul de autonomie al Ținutului Secuiesc a fost adoptată tacit de Camera Deputaților,  a cărei președinte este chiar Marcel Ciolacu, președinte PSD, mă văd obligat de a aduce la cunoștința tuturor botoșănenilor situația de fapt:

  1. PSD deține majoritatea atât în Biroul Permanent al Camerei Deputaților cât și în plenul Camerei Deputaților, iar legea a trecut fără dezbateri în comisiile de specialitate și în plen. Asta înseamnă că, CU GIRUL PSD, Ţinutul Secuiesc ar deveni regiune autonomă, în sensul că ar avea președinte propriu, iar limba maghiară ar deveni limbă oficială.
  1. Având în vedere că Senatul este for decizional, în calitate de senator al României, NU voi accepta ca această Lege să devină aplicabilă. Prin urmare, Partidul Național Liberal va întreprinde toate demersurile către celelalte formațiuni politice pentru a strânge numărul necesar de voturi.

Domnilor deputați Costel Lupașcu, Marius Budăi și Răzvan Rotaru, sunteți obligați să veniți în fața botoșănenilor cu o explicație plauzibilă despre actul pregătit în liniște cu mașinăria de partid pentru a vă trăda țara.

Este inadmisibil să te gândești, darămite să pui în practică o asemenea Legea care ar diviza România. Patriotismul este o datorie către neamul nostru, iar ceea ce dorește PSD să facă, mișelește, nu arată decât disponibilitatea de a-și vinde țara strict pentru interesele proprii și de partid.

Nu suntem trădători de țară și neam! Înaintașii liberali au luptat pentru independența României, iar astăzi, noi avem aceeași datorie, de a menține unitatea și suveranitatea statului român și integritatea teritorială.

Astăzi, când marcăm Ziua Veteranilor de război, întăresc încă o dată ideea că iubirea de neam și țară este o virtute, iar toți eroii vremii nu au căzut la datorie degeaba, fără sacrificiul lor de atunci, nu ar fi fost posibil prezentul.

Sursa: comunicat PNL.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *