Încă o secție a Spitalului Județean a fost închisă de COVID. Toți medicii secției au fost depistați pozitiv

Secția de Oncologie a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani a fost închisă, după ce toți medicii de pe secție au fost depistați pozitiv COVID 19. 

Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, spune că fără medici, secția nu poate să-și desfășoare activitatea.

Unii au manifestat boala clinic, iar fără activitatea medicilor nu se poate desfășura activitatea medicală, precum și a faptului că o mare parte din rândul personalului mediu și auxiliar a fost depistat pozitiv, s-a luat decizia suspendării activității secției până la revenierea în unitate a cel puțin un medic oncolog. Această situație este în atenția conducerii Spitalului Județean, care înțelege suferința pcienților cu afecțiuni oncologice, și depune toate eforturile pentru a putea redeschide cât mai repede secția pentru terapia prin spitalizare de zi specifică într-o altă locație, pentru a reduce la minim riscul contaminării cu COVID 19 a pacienților oncologici care sunt extrem de sensibili si vulnerabili”, a spus Asaftei.

Secția Oncologie va putea fi redeschisă după data de 11 mai, când revine în activitate unul din medici, dar într-o locație cât mai izolată și cu circuite separate în cadrul Secției de Pediatrie. 

Pacienții care necesită internare în prezent sunt dirijați către Institutul de Oncologie Iași, iar cei care solicită rețete pentru tratamente în cadrul Programului național sunt consultați prin sistemul de telemedicină din cadrul ambulatoriului  de pecialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *