Școlile rămân închise, iar elevii nu mai dau teze. Ultimele noutăți transmise de ministrul Educației

Școlile rămân închise anul acesta, așa că mediile vor fi încheiate doar cu 2 note, fără teză, iar materia care nu a fost parcursă va fi recuperată în următorul an școlar, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie.

Ministerul Educaţiei va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astfel încât unele conţinuturi care erau prevăzute pentru această perioadă să fie abordate în anul şcolar următor. Cu alte cuvinte, se recuperează materia neparcursă în această perioadă. Referitor la încheierea situaţiei şcolare, mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, însă nu se vor mai susţine teze. Pentru situaţiile speciale, de exemplu în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educaţiei va comunica modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare”, a spus ministrul într-o declarație de presă.

Copiii vor învăța și vor primi note online, a mai spus Anisie.
„Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse de învăţare şi sarcini de lucru”, a adăugat ea.

sursa: Digi 24

O nouă regulă pentru persoanele peste 65 de ani care vor să iasă din casă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *