Pacienții asimptomatici și simptomatici cu forme ușoare de COVID, transferați la alte două spitale din Botoșani. Vezi decizia autorităților!

Duminică, 26 aprilie 2020, la Instituția Prefectului a avut loc ședința Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, ca urmare a instituirii stării de urgență pe teritoriul României începând cu data de 16.03.2020.

Având în vedere evoluția situației epidemiologice și evaluarea riscului de
sănătate publică pentru perioada următoare, care indică o creștere a numărului de persoane cu coronavirus, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat următoarea hotărâre: pentru spitalul de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul Sars-CoV-2 din județul Botoșani, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/03.04.2020- Spitalul Județean de Urgență “MAVROMATI”, se stabilesc ca unități sanitare de
nivel doi pentu pacienții asimptomatici și simptomatici cu forme ușoare Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani și Spitalul de Recuperare “Sf. Gheorghe” Botoșani.

Pentru asigurarea serviciilor medicale specifice pacienților covid în cadrul unităților sanitare menționate, în funcție de nevoile identificate, se va detașa personal medical de specialitate disponibil din unitățile sanitare din județ sau din alte județe.
Măsura a avut la bază necesitatea asigurării serviciilor medicale de urgență și pacienților noncovid, având în vedere că la ora actuală blocul central al Spitalului Județean de Urgență “Mavromati” înregistrează un număr mare de pacienți testați pozitiv cu coronavirus, se arată într-un comunicat al Cancelariei Prefectului.

One thought on “Pacienții asimptomatici și simptomatici cu forme ușoare de COVID, transferați la alte două spitale din Botoșani. Vezi decizia autorităților!

  1. Niște idioți incompetenți conduc și acest județ!!!! Ați greșit de la început, de parcă alte boli nu ar mai exista și acum infestați toate spitalele cu prostia voastră!! Ar trebui sa înfundați ocnele!!! Toți factorii de decizie!!! Niste incompetenți căpătuiți pe pile!!! Criminalilor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *