Județul Botoșani, pe locul doi la alocarea de sume pentru echilibrarea bugetelor locale. Cât a primit județul la rectificare

bogat cu bani multi, stiri, botosani, spalare de baniÎn urma rectificării bugetare aprobate în ședința de Guvern de săptămâna trecută, Botoșani se află pe locul doi la alocarea de sume pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, orașelor, municipiilor și județelor pe anul 2020.

Este vorba despre suma de 21,886 mii lei provenită din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, repartizarea făcându-se de către Direcția de Finanțe pe unități administrativ-teritoriale.

Am stat de vorbă cu primarii din județul nostru care mi-au adus la cunoștință că este un moment critic pentru toate primăriile din județ în contextul în care mare parte din resursele pe care le aveau la dispoziție au fost utilizate pentru situațiile apărute urmare a răspândirii noului coronavirus pe teritoriul României”, a declarat senatorul PNL Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani.

Așadar, prin Ministerul de Finanțe au fost suplimentate fondurile pentru toate judeţele, oraşele, comuneleastfel încât toţi cei care au nevoie să beneficieze de resursele necesare. Bugetele locale au fost grav afectate după izbucnirea epidemiei de coronavirus, deoarece s-au cheltuit sume importante pentru cumpărarea de echipamente medicale, dezinfectarea locurilor publice, sprijinirea persoanelor vulnerabile.

Situația financiară în teritoriu este la limită, iarprin rectificarea bugetară s-a întins o mână de ajutor tuturor unităților administrativ- teritoriale care chiar aveau nevoie de bani de la Guvern”, a mai spus senatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *