Un deputat PSD cere demisia sau demiterea prefectului de Botoşani

Deputatul PSD Costel Lupaşcu a cerut, vineri, demisia sau demiterea prefectului de Botoşani, Dan Nechifor. Într-un comunicat de presă, Lupaşcu spune că “lucrurile sunt departe de a fi sub control la Botoșani, iar cifrele sunt tot mai îngrijorătoare”.

El precizează că virusul “COVID-19 s-a răspândit pe tot teritoriul județului Botoșani și este esențial ca toți cetățenii și jurnaliștii, să fie informați corect și la timp, pentru a putea să acționeze cu responsabilitate”. Potrivit parlamentarului social- democrat, până acum, la Botoșani a existat o organizare dezastruoasă iar prefectul Dan Nechifor și-a demonstrat incapacitatea după o serie de bâlbe. Informațiile sunt ascunse și trunchiate, iar cetățenii și presa nu au posibilitatea să știe situația reală din județul Botoșani.

,, După ce a stat în izolare administrativă, este momentul să plece într-o relaxare definitivă. Există numeroase motive pentru care solicit demisia/demiterea prefectului Dan Nechifor. Felul în care a gestionat această situație de urgență este inadmisibil! Acesta a dat peste cap întreg sistemul sanitar local, aflat deja într-un haos tot mai pronunţat de la începutul pandemiei.  În primul rând, la Botoșani s-au cam încurcat în cifre și cred că cei de la Prefectură i-au mințit și-i mint în continuare pe botoșăneni. Într-un fel raportează Grupul de Comunicare Strategică la nivel național, iar la Botoșani sunt comunicate alte cifre. Pentru a îi liniști pe cetățeni este obligatoriu ca autoritățile să facă o informare pe cât se poate de clară și de transparentă. Avem nevoie de informații reale și la timp în legătură cu numărul de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus din județul Botoșani, cu numărul de persoane testate și măsurile dispuse pentru prevenirea și stoparea bolii. Lipsa de comunicare, cenzura informațională, ascunderea situației reale privind numărul de persoane infectate din județul Botoșani, netransmiterea corectă a numărului de cadre medicale infectate, incoerența și indecizia privind organizarea medicală la nivel de județ, testarea insuficientă, neimplicarea specialiștilor în decizii, neasigurarea unui număr suficient de specialiști pe secțiile afectate  de îmbolnăviri, sunt doar câteva elemente prin care arătați că incompetența voastră  afectează sănătatea botoșănenilor.

            Prefectul trebuie să plece acasă pentru că nu este capabil să gestioneze activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în această situație de pandemie. Nu trebuie uitată dorința aprigă de transformare a Maternității în spital COVID, cu mutarea bebelușilor și a mamelor. Nu în ultimul rând, nefericita decizie este de a trimite o comisie de anchetă la DSP, în plină pandemie să verifice medicii, e ca și cum ai opri un medic în timpul unei operații. În loc ca DSP să crească capacitatea de intervenție, în aceste momente, va trebui să prezinte documente și justificări. Dar prefectul a ieșit și ne-a transmis că personalul medical infectat se simte bine, iar la câteva ore, alte câteva zeci de cadre medicale au fost declarate infectate.

            Îi recomand domnului Tătaru să vină la Botoșani, dar nu ca data trecută, când după vizita lui au început să apară cazuri de îmbolnăviri. Să vină, dar dacă tot vine, să vină și cu hârtia de demitere a prefectului’’ a declarat deputatul PSD Costel Lupașcu.

 

2 thoughts on “Un deputat PSD cere demisia sau demiterea prefectului de Botoşani

  1. Esti superb in analiza.
    Abia astept sa te votez din nou – de mai multe ori, cu ambele maini, pe acelasi buletin de vot.

  2. Ha,ha , ha …pune-ti pe Borfotina, primarul din Cristesti sau l-ati pierdut ? ca asta a schimbat juma’ din primarie , angajandu-i pe toti cei care i-au impartit pliante in campanie ……………….,, si e curat ca lacrima , neprihanit si plin de bun simt , saracutul ……….. ,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com