Valeriu Iftime vrea să-și readucă jucătorii: „Caut bilete, îi aduc pe toți în Botoșani între 1 și 5 mai”. Când vrea să înceapă antrenamentele

Foto: Sport Pictures

Valeriu Iftime, finanțatorul echipei FC Botoșani, caută soluții pentru a i se întoarce la club toți jucătorii străini plecați din România în momentul în care s-a suspendat campionatul din cauza pandemiei de COVID-19.

Iftime spune că și fotbaliștii săi sunt reuniți la pregătirea de la distanță cu ajutorul internetului, scrie digisport.ro.

Fiecare jucător urmează un program strict de pregătire cu preparatorul nostru fizic, prin intermediul elementelor de tehnologie. Noroc cu acest internet!  Ne adaptăm cum putem, dar eu știu că am băieți profesioniști și trag tare pentru a nu se cunoaște această pauză”, spune pentru Digi Sport omul de afaceri din fruntea echipei din play-off. 

FC Botoșani se află pe locul 5 în playoff, după două partide, cu 24 de puncte, la fel ca și ocupanta poziției a patra, Astra Giurgiu, dar cu un golaveraj inferior. 

Caut bilete de avion, îi aduc pe toți în Botoșani între 1 și 5 mai. Avem șapte străini plecați și cinci sunt în Botoșani. Probabil, după ce se vor întoarce, vor sta în carantină, iar de pe 15 mai sper să ne putem antrena, treptat, către nivelul maxim”, continuă Iftime. 

Valeriu Iftime: „Noi nu putem lua campionatul”

Patronul grupării lui Marius Croitoru susține că perioada fără fotbal nu e benefică pentru echipa sa, iar restartul va fi anevoios.  

„Eu interpretez această pauză drept un dezavantaj pentru noi, deoarece ne aflam pe val și creșteam în joc. Timpul va arăta dacă această perioada ne-a frânat sau nu.  La campionat nu mă gândesc, nu putem să luăm campionatul!”, a încheiat Iftime. FC Botoșani se află la șase puncte distanță de liderul CFR Cluj. 

Când ar putea să se desfășoare etape din Liga 1

Fotbalul din Liga 1 este întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, însă LPF a programat deja datele de disputare pentru etapele rămase.

Astfel, conform programului, ar urma să aibă loc etape pe 6/7 iunie, 13/14 iunie, 17/18 iunie, 20/21 iunie, 27/28 iunie, 1/2 iulie, 4/5 iulie, 8/9 iulie, 11/12 iulie, 18/19 iulie, 22/23 iulie şi 25/26 iulie.

LPF precizează că acesta este totuşi „un scenariu care poate să suporte modificări în funcţie de evoluţia situaţiei generate de Covid-19 şi deciziile autorităţilor competente”.

Aşadar, fotbalul din Liga 1 ar urma să se reia pe 6 iunie, iar ultima etapă să se dispute pe 26 iunie. Şefii Ligii sunt decişi ca meciurile rămase să se dispute fără spectatori, după modelul celor din Bundesliga.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *