VIDEO Incendiu la o mănăstire, produs de un bărbat din Botoșani

Un bărbat din judeţul Botoşani este cercetat pentru distrugere din culpă după ce a produs un incendiu la Mănăstirea Râmeț din județul Alba. Acesta ar fi lăsat nesupravegheate resturile vegetale incendiate în apropierea depozitului de lemne al unei mănăstiri. Focul s-a extins la magazia mănăstirii şi ar fi provocat un prejudiciu de peste 200.000 de lei.
Bărbatul de 58 de ani, din judeţul Botoşani, voluntar în cadrul mănăstirii situată în localitatea Valea Mănăstirii, comuna Râmeţ, ar fi incendiat mai multe anexe şi depozitul de lemne.

Din cercetări a rezultat că, la data de 16 aprilie 2020, în jurul orei 15,00, bărbatul ar fi curăţat livada cu pomi fructiferi şi plantaţia de viţă de vie, situată în imediata apropiere a depozitului de lemne al mănăstirii şi ar fi dat foc resturilor vegetale şi crengile uscate. Focul ar fi fost lăsat nesupravegheat şi s-ar fi extins şi propagat cu repeziciune, cuprinzând două anexe, în care erau depozitate lemne, provocând pagube care au fost stimate la 200.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *