Mărturia paramedicilor botoșăneni care l-au preluat pe ÎPS Pimen după ce a fost infectat cu COVID.„Avea febra. Ne-a zâmbit și…”

Paramedicii botoșăneni, plutonier Robert Șerban, plutonier major Augustin Emanuel Martiniuc, plutonier major Cristian Romica Ciobanu, plutonier major Andrei Mihai, plutonier adjutant Niculai Cuzic, sergent major Ștefan Iulian Antoniac, plutonier adjutant Florentin Ioniță, plutonier adjutant Gabriel Racu și sergent major Cezar Alexandru Manalachioaie, care au luptat pe frontul bucovinean 14 zile, s-au întors acasă.

În cele două săptămâni, paramedicii botoșăneni au acordat primul ajutor calificat unui număr de aproximativ 200 de suceveni cu diverse afecțiuni medicale, inclusiv persoane suspecte sau confirmate cu Covid 19. Sergent major Ștefan Antoniac și plutonier major Mihai Andrei au făcut parte din echipajul SMURD care l-a transport pe IPS Pimen Suceveanul, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, de la chilie, la spital.

Misiunea a fost una dificila daca se tine cont de numarul mare de infecții cu COVID-19 inregistrat in fiecare zi, in judetul Suceava. Am cautat sa fim o echipa si sa facem fata tuturor intervențiilor, chiar daca la inceput colegii mai tineri aveau o oarece temere. În primele ore după ce am început misiunea, a fost o stare de spirit încordată, dar am cautat sa ne sustinem reciproc. Cu totii am reusit sa trecem cu bine si a contat foarte mult imbarbatarea si spiritul de echipa. Odata ce eram solicitați, trebuia sa ajungem la orice tip de interventie. Nu alegi unde trebuie sa ajungi. Am transportat pacienti care au fost testati pozitiv cu coronavirus, dar si cu alte afecțiuni. Cei care stiau ca nu au acest virus se temeau ca daca ajung la spital se vor contamina si atunci starea lor de sanatate se va agrava. Reuseam sa ii incurajam si sa le explicam ca nu au de ce sa fie panicati. Am avut, în medie 3-4 intervenții pe tura. După fiecare intervenție la care se intră în contact cu persoane suspecte sau confirmate cu virusul COVID-19, personalul și tehnica de intervenție se decontamina. Mai intai personalul, apoi autospeciala. Decontaminarea dura aproximativ 3 ore. Toti pacientii au fost tratati la fel. Nu am facut diferente. Am fost solicitati sa ajungem la Manastirea Sf Ioan pentru a prelua un pacient suspect de Covid 19. După ce am ajuns la spital am aflat ca era IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor. Nu il cunoastem si vazusem doar o persoana imbracata in haine monahale negre. Avea febra. Ne-a zambit si ne-a privit blând. Am simțit o binecuvântare. Toate intervențiile au fost tratate cu seriozitate și profesionalism”, a povestit plt.maj. Andrei Mihai.

 

2 thoughts on “Mărturia paramedicilor botoșăneni care l-au preluat pe ÎPS Pimen după ce a fost infectat cu COVID.„Avea febra. Ne-a zâmbit și…”

  1. A fost, intr-adevar, dificil sa extragi un popa, turnator dovedit la Securitate, dintre ceilalti bolnavi si sa-l duci la un spital departe de populime… Ceilalti, descultii, sa se descurce…
    Unde ti-e credinta, popo, daca ai acceptat sa fii luat din „turma”? Parca era vorba ca Dumnezeu va apara sau, daca dati coltul, e tot vrerea lui, nu?? Nu trebuia sa ramai langa credinciosii tai si sa-i consolezi? Nici voi nu mai credeti in lozincile voastre…

  2. Acum ceva timp in urma parca spuneati ca daca lingeti icoanele nu vi se poate intampla nimic.
    De ce pe tine care nu insemni nimic pentru cei bolnavi te-a trimis la Bucuresti si medicii bolnavi din Suceava care inseamna ceva pentru noi toti sunt tratati in Suceava?
    Tu la varsta ta si fost turnator SECURIST trebuia sa refuzi internarea si sa stai sa ligi icoane.
    Lasai un loc in spital pentru cineva care chiar trebuie sa traiasca.
    Asta-i ORTODOXIA………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *