Un apreciat cântăreț de muzică populară din Botoșani s-a stins din viață. A compus peste 100 de cântece populare

Interpretul Anton Achiței, unul dintre cei mai apreciați cântăreți, originar din Botoșani, s-a stins din viață în Joia Patimilor. 

Cunoscutul solist, care a fost zeci de ani angajat al Orchestrei de Muzică Populară Rapsozii Botoșanilor, s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani.

Anton Achiței a decedat la locuința sa din Bacău, unde se stabilise de mai mulți ani. El a a suferit în ultima perioadă de o boală necruțătoare.

Cântărețul s-a născut în Mănăstireni-Poenari, județul Botoșani, unde a crescut într-o familie simplă, dar care i-a oferit o copilărie frumoasă, plină de amintiri.

Prima dată când a cântat în public a fost în clasa a șaptea, îndemnat de dirigintă. În cadrul unei serbări școlare, a cântat “A venit aseară mama”, iar aplauzele primite i-au dat forță să meargă mai departe. A compus peste 100 de piese de muzică populară.

În afara carierei de cântăreț, Achiței a scos două cărţi de poezie, „Zbor în anotimpuri” (Editura Plumb, Bacău, 2000) şi „Iscălitura mamei” (Editura Fundaţiei Culturale Cancicov, Bacău, 2012).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *