Premii ale elevilor de la Palatul Copiilor Botoşani la un concurs internaţional de robotică

 
 

Elevi de la Palatul Copiilor premiati la robotica
Elevi de la Palatul Copiilor Botoşani, premiaţi la robotică

Echipa  Palatului Copiilor Botoşani în domeniul Fizicii Aplicate –automatizări-robotică a participat în perioada 8-12 martie 2011 la  Concursul Internaţional “ROBOTOR” organizat la Orşova.

Au participat echipaje din Franţa, Polonia, Turcia, Bulgaria, Serbia şi numeroase echipe din tara.

Robotii s-au întrecut în viteza(Dragstere), orientare, (Urmăritori Linie), inteligentă (Labirint), luptă (SUMO). 

Robotica are un puternic caracter interdisciplinar ce îmbină performanţe de mecanică, electronică şi informatică de nivel superior. Cu toate că cercul s-a înfiinţat de un an, s-a reuşit ca la ultimele 2 ediţii ale acestui concurs să se obţină locuri fruntaşe.

Un merituos loc II şi cupă echipajului condus de profesorul Grigore Luisian şi format din BOTEZ SERBAN, HORBULI MIHNEA, OLARU ANDREI la categoria gimnaziu, egalând performanţa anului trecut, adăugând  un loc III şi cupă  echipajului  GRIGORE EDUARD, MOROŞAN ERIC  la secţiunea primar şi o menţiune la viteză.

Un dezavantaj l-a constituit partea mecanică construită în general din piese recuperate din diverse aparate. Piesele pentru roboti sunt destul de scumpe şi cercul nu are posibilităţi  financiare suficiente pentru a le achiziţiona.

In schimb, un avantaj deosebit l-a avut  partea de soft, creată în totalitate în cadrul cercului, depăşind ca performanţă programele similare disponibile pe internet.

La sfârşitul lunii aprilie vom participa la Concursul Naţional de Robotică „CUPA CHINDIEI” ce se va desfăşura la  TÎRGOVISTE. Avem mari şanse de a obţine aceasta cupă cu condiţia de a găsi finanţare pentru a îmbunătăţi părţile mecanice şi electronice la roboţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *