FOTO Campania „Ajutați un bunic”, la Dorohoi. Zeci de persoane s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe vârstnici. „Mi-au dat lacrimile”

Polițista de frontieră Simona Elena a reușit să mobilizeze zeci de persoane care să participe la campania inițiată de ea „Ajutați un bunic”. Fiecare persoană și-a ales o cifră de la 1 la 50, iar apoi au primit adresele și au făcut cumpărăturile gratis pentru bunicii respectivi. Vor continua să le fac până la Paște, dar și în zilele de Paște.

Scopul campaniei a fost acela de a-i proteja pe vârstnici, categoria cea mai vulnerabilă în fața coronavirusulu, ținându-i în case. Participanții la această campanie nu au mers în fața bătrâneilor oricum. Au primit instrucțiuni clare, nu au avut voie să se apropie prea mult de ei, au purtat măști și mănuși tocmai pentru a nu le face rău.

Nu mai puțin de 50 de bunici din Dorohoi au fost ajutați, până acum, în cadrul acestei campanii.

„Poate pentru unii nu inseamna mult dar pentru unii bunicii a însemnat totul. Traiesc un sentiment unic atunci cand ajut, si stiu ca astazi ati avut acelasi sentiment care v-a dat putere sa mergeți mai departe. Unii bunici nici nu visau la Cosul de Paste pentru ca majoritatea nu-si permit. Marea mea unire a fost sa descopăr că unii oameni pe care eu Simona Elena i-am ajutat cand le-a fost greu si erau la fel de neajutorați s-au oferit din puținul lor sa ajute un bunic si sa faca cumparaturile pentru ei. Asta înseamnă puterea exemplului. Mi-au dat lacrimile de emotie”, spune Simona Elena, cea care în continuare îi mobilizează pe oameni să aibă grijă unii de alții.

Cei care vor să ajute și să se implice în această campanie pot lua legătura cu ea prin intermediul Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *