O bătrână paralizată, din Botoșani, trăiește cu 109 lei pe lună. Singurul ei sprijin este o vecină care nu are niciun venit

O bătrână de 77 de ani, din satul Rediu, comuna Rădăuți Prut, trăiește cu 109 lei pe lună. Acesta este ajutorul social pe care îl primește și este singurul ei venit. Nu are copii, iar de trei ani a rămas văduvă.

La un an după ce și-a pierdut soțul bătrânica Agripina a rămas imobilizată la pat. Rămânând singură pe lume, bătrâna a zăcut o perioadă într-o casă care aproape se dărâma, până când unei vecine i s-a făcut milă de ea, a luat-o, a spălat-o, după care s-a hotărât să îi dea o cameră din căsuţa ei și să o îngrijească.

Uimirea mea a fost când am aflat că vecina este operată de o lună de zile și ea, împreună cu soțul, persoane în vârstă, nu au niciun venit, ci doar câteva animale pe lângă casă. Cei doi soţi au dus-o pe bunica Agripina şi pe la spitale, fără să aibă vreo obligaţie faţă de ea. La rugămintea unui doamne am ajuns la ei și i-am întrebat de ce au nevoie pentru a o îngriji în continuare pe bunica Agripina. Nu au cerut nimic altceva, decât pampers deoarece din ajutorul social al bunicii, de doar 109 lei, nu mai reușesc să îi cumpere”, spune Daniel Câșlariu, cel care a mers la familia respectivă.

Din spusele medicilor bunica suferă de: LUMAGO ACUT DISCOGEN; MIELOPATIE VERTEBRALA; SPONDILODISCARTROZA LOMBARA HIPERALGICA; TETRAPAREZA SPASTICA CU PREDOMINANȚĂ PARAPLEGIEI; OSTEOPOROZA VERTEBRALA LOMBARA HIPERALGICĂ.

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401sau IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401. Codul Swift BTRLR22. Cu specificația Agripina.
Pentru mai multe detalii puteți suna la: 0757369356.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *