Ce a putut scrie un tânăr  în declarația pe propria răspundere. Poate primi 3 ani de închisoare pentru asta

sofer amendat, stiri, botosani, politieUn bărbat din Buzău s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei și cu dosar penal, după ce a încercat să-i mintă pe oamenii legii. El a scris în declarația pe proprie răspundere că este angajatul unei societăți comerciale, ceea ce nu era adevărat. 

În cursul zilei de ieri, la ora 14:20, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei l-au identificat, pe raza localităţii Vultureni, pe un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din judeţul Buzău. Acesta a înmânat poliţiştilor declaraţia pe proprie răspundere, din care rezulta că este angajat al unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Buzău. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, aceştia au constatat că buzoianul nu figurează ca angajat al societăţii respective. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals”, arată IPJ Brăila.

Potrivit art 322 din Codul Penal: „Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul folosește înscrisul falsificat ori îl încredințează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, scrie digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *