La vremuri noi, reguli noi în Liga 1. Propunerea lui Cornel Șfaițer: 5 schimbări și banca lărgită de la 7 la 9 jucători

Cornel Șfaițer, managerul general de la Sepsi, a făcut săptămâna trecută pentru GSP o simulare despre cum s-ar putea schimba campionatul în funcție de cât de lungă va fi pauza, iar acum vine cu o propunere pentru a-i ajuta pe antrenori: 5 schimbări și 9 rezerve.

Perioada de pauză până la reluarea Ligii 1 se prelungește, iar condițiile în care se va termina sezonul se înmulțesc. Va fi un program cu meciuri la foc automat, atât în play-off, cât și în play-out, iar conducătorii cluburilor din prima divizie gândesc diferite variante pentru a nu risca sănătatea jucătorilor.

O bancă mare, mai multe soluții

Cornel Șfaițer, manager general la Sepsi, susține propunerea lui Leo Grozavu, care a anunțat într-un interviu pentru GSP.Ro că o soluție bună ar fi mărirea numărului de schimbări, de la 3 la 5. Mai mult, oficialul covăsnenilor crede că o altă varianta pentru a sprijini munca antrenorilor și jucătorilor este ca numărul jucătorilor de pe banca de rezerve să crească de la 7 la 9.

„Susțin propunerea lui Leo, cu 5 schimbări. Aici putem adăuga în discuție numărul de schimbări pe reprize. Să fie obligatorie una în prima parte a jocului, sau două, iar restul în cea de-a doua. Ne punem toate cluburile la masă și discutăm. Totodată cred că o altă regulă care ar ajuta ar fi ca numărul de jucători de pe banca de rezerve să crească de la 7 la 9. Ca o continuare la regula cu numărul de schimbări. Pentru că dacă ai voie 5 schimbări, e bine să ai și o bancă mai mare, să ai soluții”, a zis Cornel Șfaițer pentru GSP.RO.

Sursa: gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *