Mihaela Huncă, deputat Pro România: Solicit actualizarea integrală a Programului Euro 200, astfel încât mai mulţi beneficiari să poată intra în posesia unui computer

Mihaela Hunca , deputat Pro Romania de BotosaniGuvernul a anunțat că programul Euro 200 continuă. Condiţiile, însă, nu mai pot fi aplicate acum,  având în vedere situaţia actuală.

Nu mă refer doar la faptul că cererea indică data din anul 2016 și că se raportează la venitul din martie 2016, ci și la alte criterii care trebuie să fie actualizate.  Primesc zilnic solicitări din partea locuitorilor judeţului Botoşani. Din aproximativ 62 de mii de elevi botoşăneni, peste 11 mii nu au acces la un calculator, o tabletă sau un laptop. Consider că absolut  toate condiţiile acordării acestui ajutor trebuie adaptate situaţiei actuale. Pragul de 250 de lei pe membru de familie, ca o condiţie de a intra în program, nu mai este actual, acum de la 17 ani de la intrarea în vigoare a programului”, a declarat Mihaela Huncă.
    Dincolo de faptul că majoritatea veniturilor solicitanţilor a scăzut substanţial în această perioadă, fără să mai vorbim de explozia preţurilor la calculatoare în ultimii  ani, trebuie actualizat întreg sistemul de acordare a ajutorului guvernamental.

Dacă ne uităm în urmă, şi, dacă stabilim acum cine mai are dreptul la Euro 200, continuă deputatul Pro România, vedem că numai câţiva români se mai califică acum pentru acest ajutor. Or asta, face să ducă la eliminarea scopului pentru care a fost creat acest program.  De aceea, în condiţiile în care familiile a zeci de mii de elevi şi  studenţi nu se mai îndeplinesc criteriile acum pentru a obţine finanţarea guvernamentală, am solicitat, ministrului Educaţiei să adapteze programul EURO 200 condiţiilor financiare actuale, astfel încât scopul programului să ducă la dotarea cât mai multor elevi cu calculatoare. Am cerut, de asemenea,  şi actualizarea sumei  de  ajutor pentru cumpărarea unui computer,  în condiţiile în care  preţurile  calculatoarelor s-au majorat”, a precizat Mihaela Huncă deputat Pro România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *