Direcția de Sănătate Publică confirmă că Maternitatea va fi spital COVID. Unde vor fi tratați bolnavii de la Spitalul Județean și Maternitate

Secția de Obstetrică și Ginecologie va trata bolnavi COVID, potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Reprezentanții DSP susțin că în Ordinul Ministerului Sănătății nr. 555/03.04.2020 pentru aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus Covid – 19, la Anexa 3
Spitalul Județean de Urgență Mavromati (SJUM) Botoșani este stabilit ca Spital-suport pacienți COVID-19 pozitiv sau suspecți, Spitalul Județean de Urgență Botoșani – secția externă Obstetrică – Ginecologie este Maternitate – COVID-19 pozitiv sau suspecți, iar Centrul de Dializă Avitum este Unitate dializă pacienți COVID-19 sau suspecți.

În vederea punerii în aplicare a Ordinului nr. 555/2020, la solicitarea Spitalului Județean de Urgență Mavromati, în data de 9 aprilie 2020, Direcția de Sănătate Publică Botoșani a emis aviz favorabil pentru modificarea structurii Spitalului Județean care să asigure circuitele corespunzătoare funcționării spitalului suport covid”, se mai arată în comunicat.

Având în vedere că SJUM a fost stabilit spital covid, tot pe 9 aprilie 2020 a fost comunicată unităților sanitare din județul Botoșani propunerea de preluare a pacienților transferați astfel: Spitalul Municipal Dorohoi preia pacienții non-covid internați în SJUM; Spitalul Municipal Dorohoi va asigura urgențele medico-chirurgicale (adulți, copii, gravide etc)
fără suspiciune de infectare cu Covid – 19, (dacă patologia pacienților depășește nivelul de competență a spitalului, aceștia vor fi direcționați/transferați spre unități sanitare competente); în situația în care capacitatea de internare a Spitalului Municipal Dorohoi este depășită,
pacienții stabilizați vor fi transferați către Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani și către Spitalul de Recuperare Sf. Gheorghe Botoșani în funcție de Patologie, se mai arată în comunicatul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com