Harababură în sistemul sanitar botoșănean. Mamele și bebelușii de la Maternitatea Botoșani vor fi transferați la Dorohoi. Maternitatea devine spital COVID

Harababură în sistemul sanitar botoșănean. Mamele și bebelușii de la Maternitatea Botoșani vor fi transferați, din nou, la Spitalul municipal Dorohoi.

După ce săptămâna trecută s-a stabilit ca gravidele să rămână internate, în continuare, la Secția de Obstetrică și Ginecologie și să nu mai fie transferate la Dorohoi, printr-o nouă decizie se numește pe perioada stării de urgență, începând cu 10 aprilie, medicul Alexandroaie Ioana ca și coordonator al Secției de Obstetrică și Ginecologie Botoșani, care, ”va răspunde de implementarea dispoziției Ordinului Ministerului Sănătății la nivelul secției transformată în maternitate COVID 19 pozitiv sau suspecți, conform structurii aprobate de DSP Botoșani”. 

Totodată, medicul coordonator al secție va stabili măsuri de ”externare sau transfer a tuturor pacienților NON COVID către Spitalul municipal Dorohoi sau alte spitale de grad superior din alte județ, în funcție de patologie. Secțiile Obstetrică Ginecologie I și I și Neonatologie rămân în expectativă pentru primirea pacienților suspecți COVID 19 și a pacienților confirmați cu COVID 19”. 

Cadrele medicale de la Maternitate sunt consternate de ceea ce se întâmplă și de multitudinea de decizii luate și care se contrazic una cu alta. Ele spun că nu mai pot să lucreze într-un asemenea stres, dat fiind faptul că a fost emis un ordin pentru transferul pacientelor de la Maternitate la Dorohoi, după care s-a reveni, apoi iar au fost anunțate că Maternitatea va fi spital COVID, pentru ca în cele din urmă să se anunțe că Spitalul Județean va deveni spital COVID.

Vineri, s-a trimis o nouă notă prin care se anunță că pacientele și bebelușii trebuie fie externați, fie transferați la Dorohoi.

La Spitalul Dorohoi au COVID confirmat, Spitalul Județean este plin de COVID de sus până jos. Noi nu avem niciun capăt. Nu mai avem nicio putere, nicio reacție. Vor să ne distrugă”, a declarat un cadru medical.

La această dată la Maternitatea Botoșani sunt 42 de nou născuți, șase mame cu cezariene, 42 mame, din care 13 operate. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *