Costel Lupașcu: ,,Trebuie să revenim împreună la o viață normală și să RE-startăm economia’’

Romania este încremenită de virusul COVID-19, dar și de lipsa totală de reacție a autorităților. Numărul testelor efectuate este un subiect care ne îngrijorează pe toți. Acum devine din ce în ce mai clar că rata mică a îmbolnăvirilor din România, comparativ cu alte state europene, este absolut irelevantă atâta timp cât nu se fac teste. În acest moment nu cunoaștem cu adevărat situația reală din România și asta poate induce în eroare și genera măsuri necorespunzătoare din partea Guvernului.

            ,,Este esențial să știm cât mai repede adevărata dimensiune a Covid-19 în România. Acest lucru se poate face doar prin testarea populației, așa putem combate epidemia și putem să revenim la o viață normală! Trebuie să ne adaptăm și să RE-startăm economia, altfel ne prăbușim cu toții! Guvernul ne oferă doar șomaj atât pentru sectorul privat, cât și pentru cel public, în loc de teste masive și sprijin economic! Economia României trebuie să se adapteze urgent acestei situații, pentru a funcționa și pe viitor. Iar sectoarele economiei şi locurile de muncă trebuie protejate, dar nu prin închidere, ci prin stimularea repornirii lor. Pentru a salva mii de locuri de muncă este imperios necesar ca atât angajatorii, cât și angajații să își reia treptat activitatea economică și primească un ajutor real din partea statului român! Unul din trei angajați din industrie nu mai lucrează. Iar 2.000 de firme își opresc zilnic activitatea! Epidemia și izolarea în case a românilor aruncă țara într-o criză economică profundă.  Iar Guvernul se luptă în orb cu coronavirusul pentru că în continuare refuză testarea masivă, fapt ce adâncește incertitudinile. De la inceputul pandemiei Guvernul a pornit strategia de minimalizare a efectelor Coronavirus și nu a făcut testări suficiente. Astăzi stăm blocați în case pentru că guvernanții NU ne testează și pentru că NU sunt în stare să protejeze personalul medical și spitalele!’’ a declarat deputatul PSD Costel Lupașcu.

 

            Pentru a îi liniști pe cetățeni este obligatoriu ca autoritățile să facă o informare cât se poate de clară și de transparentă. De aceea, pentru a preveni panica și haosul cetățenii trebuie infomați corect, iar lipsa unei testări corespunzătoare duce la statistici perturbate care pot induce în eroare și genera măsuri necorespunzătoare. Așa cum îndeamnă directorul general al OMS: ,,testați, testați, testați, dar și comunicați!’’.Top of Form

            ,,Primul pas pentru RE-startarea economiei este testarea populației! Testarea este cea mai EFICIENTĂ metodă, iar prevenția este vitală și așa putem fi cu un pas înaintea virusului! Testarea extinsă este singura modalitate de a lupta eficient împotriva propagării acestui virus pentru că permite izolarea timpurie a cazurilor de COVID-19 și împiedică răspândirea în rândul populației. Nu mai trebuie să improvizăm! Dacă nu acționăm acum și nu prezentăm situația reală este posibil ca în următoarele săptămâni să fie prea târziu!’’ a declarat Costel Lupașcu.Top of Form

One thought on “Costel Lupașcu: ,,Trebuie să revenim împreună la o viață normală și să RE-startăm economia’’

  1. Ca sa testezi in masa trebuie sa ai infrastructura. Voi ati fost la guvernare in ultimii 7 ani, iar bugetul sanatatii este 0. Nici nu stii ce este mai bine. Daca intri in spital cu covid19 iei klebsiella, pioceanic, stafilococ auriu etc. Mori din cauza altor microbi. Da, din spitalele astea pe care le-ati varuit la preturi cu care puteau fi construite spitale noi, din temelie. Bine… Diferenta o aveti in pusculitele personale sau la partid. Nu ar fi mai ortodox sa o restituiti si sa ne apucam de treaba ?! Am avea cu ce, slava Domnului !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *