Atenție, dacă mergi să îți cumperi miel pentru masa de Paște! Ce trebuie să treci pe declarație

Botoșănenii care vor să-și cumpere pentru masa de Paște miel de la agentul economic autorizat, de unde cumpăra în fiecare an, pot merge fără probleme, chiar dacă sunt restricții din Ordonanța Militară, însă trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate și declarația pe propria răspundere. 

În declarație trebuie bifat punctul 2, respectiv asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.

De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care iți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico – sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură”, spun polițiștii.

Totodată, dacă există anumite persoane care vând miei și îi aduc direct acasă la cumpărător, de asemenea, pot să o facă fără probleme.

Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură”, este mesajul Poliției Române.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *