Îngrijorător! O comună din Botoșani nu a încasat niciun leu din taxe și impozite în ultimele trei săptămâni. Primarului îi e frică de criza economică

Primăria din comuna Stăuceni nu a încasat niciun leu din taxe și impozite în ultimele trei săptămâni, iar primarului Cozmin Epuraş îi este frică de o criză economică fără precedent. El susține că nici persoanele fizice, nici cele juridice nu au mai achitat niciun leu la bugetul local, pe fondul prorogării de către Guvern a termenului de plată a taxelor și impozitelor locale.

De asemenea, el spune că localnicilor le este frică să iasă din case din cauza coronavirusului. Primarul din Stăuceni ia în calcul și varianta că oamenii efectiv nu mai au bani pentru plata dărilor locale, în condițiile în care firmele s-au închis, iar cei care trimiteau bani din străinătate nu mai face acest lucru.

Cred că vom ieşi mai repede din epidemie, însă nu şi din criza economică”, spune primarul Cozmin Epuraș.

Pe de altă parte, el spune că, fără să încaseze bani, Primăria trebuie să facă față cheltuielilor publice mari și să plătească facturile la serviciile și utilitățile de care beneficiază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *