Scandalos! Un medic din Botoşani condamnat penal, propus pentru conducerea Direcţiei de Sănătate Publică

Directia de Sanatate Publica - DSP BotosaniUn medic din Botoşani care a fost condamnat în luna decembrie a anului trecut pentru falsificarea de reţete medicale şi bilete de trimitere, cu scopul de a-şi suplimenta veniturile de la Casa de Asigurări de Sănătate, a fost propus pentru funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică, în locul economistului Teodor Ferariu.

Este vorba de medicul de familie Romică Coşovanu care a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri, în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată. 

„Cum a putut sa apara aceasta persoana ca si propunere de director la D.S.P. Botosani din moment ce este condamnat penal fara reabilitare. Consider ca veti lua masurile care se cuvin pentru ca sistemul sanitar din Botosani sa nu fie condusa de un asemenea director mai ales in asemenea situatie de pandemie cu acest virus Covid 19″, a scris un cititor pe adresa redacţiei BotosaniNews. 

Contactat telefonic, președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, a declarat că nu se ocupă de acest lucru și că aceste propuneri vin din partea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Dacă ei consideră că au nevoie (nr.CJSU) să suplimenteze….  Nu știu dacă are condamnare sau nu. Ca să ajungă la Direcția de Sănătate Publică, medicul trebuie să îndeplinească niște condiții destul de drastice, să fie funcționar public, dar pe situația creată acum… dacă e o problemă de o lună-două, cred că se poate face și altfel. Dar, din câte știu, domnul Ferariu (nr. actualul director DSP), trebuie ajutat pe partea medicală. Numai că asta e treaba Comitetului să gestioneze acum situația”, a spus Costel Șoptică. 

Se pare însă că propunerea nu prea are sorţi de izbândă, în condiţiile în care Romică Coşovanu se află încă în termenul de supraveghere, instanţa luând decizia de suspendare sub supraveghere a executării
pedepsei principale cu un termen de doi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *