Iresponsabilitate! Un medic din Botoșani, infectat cu COVID-19, anchetat penal pentru un gest care a scandalizat cadrele medicale

Un medic din Botoșani, care a fost diagnosticat cu virusul COVID-19, este anchetat penal pentru un gest care a scandalizat cadrele medicale. Bărbatul este internat la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, iar luni trebuia să efectueze noi analize. El trebuia să meargă într-un alt compartiment al spitalului pentru a fi supus analizelor, însă obligatoriu ar fi trebuit să poarte un echipament de protecție, măcar mască sau mănuși. 

Medicul a ieșit din salonul în care se afla fără niciun echipament, trecând printre cadrele medicale sănătoase, cu riscul de a le contamina și pe acestea. Gestul său a scandalizat asistentele și doctorițele aflate de serviciu, care au alertat conducerea, iar acesta, la rândul său, a sesizat autoritățile.

Botoșăneanul este acum anchetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, ancheta derulându-se de polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *