Investiţie într-o comună din Botoșani, în plină pandemie de COVID-19. Bănci de peste 10.000 de euro, plătite unui fost angajat al primăriei

primarie sigla generic, stiri, botosaniOficialii unei primării rurale din judeţul Botoşani au cumpărat în plină pandemie de coronavirus bănci de peste 10.000 de euro pentru odihna cetăţenilor ieşiţi la plimbare. Firma de la care au fost cumpărate băncile aparţine unui fost angajat al primăriei.

În plină pandemie de COVID-19, unele primării de la ţară, din judeţul Botoşani, îşi continuă achiziţiile. Cele mai multe nu au nici în clin, nici în mânecă cu ameninţarea noului tip de coronavirus. De exemplu, la Răchiţi, o comună situată lângă municipiul Botoşani, autorităţile locale s-au gândit să cumpere bănci pentru odihna sătenilor. Şi asta în condiţiile în care în România era deja instaurată starea de urgenţă cauzată de pandemia de COVID-19. 

Bănci de 10.000 de euro pe vreme de pandemie  

Primăria Răchiţi a decis să cumpere bănci pentru odihna cetăţenilor. Acestea ar trebui să fie făcute din metal şi lemn. Mai precis, cadrul din fier forjat iar tăbliile din lemn. Pentru achiziţia lor, Primăria a pus la bătaie 49.000 de lei, adică puţin peste 10. 000 de euro. Achiziţia a fost făcută pe 19 martie, adică la două zile după ce România intra în stare de urgenţă din cauza pandemiei de COVID-19. Băncile au fost cumpărate prin cumpărare directă pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. În doar 10 minute furnizorul a fost adjudecat. Întrebat despre oportunitatea cumpărării băncilor în stare de urgenţă, mai ales că nimeni nu le poate folosi în această perioadă, edilul spune că proiectul este mai vechi şi că oricum încă nu a plătit nicio bancă. ”Proiectul era mai vechi şi încă nu le-am plătit. Când va fi cazul ele vor fi amplasate pe raza comunei. Băncile stau la Primărie până trece starea de urgenţă.”, a precizat edilul Florin Bulgaru. Mai mult, primarul din Răchiţi spune că a cumpărat dezinfenctante pentru blocurile din comună. 

Bănci cumpărate de la firma unui fost angajat  

Firma care ar trebui să furnizeze Primăriei Răchiţi, bănci pe vreme de pandemie, este o societate comercială controlată de un fost angajat al instituţiei, fost asistent comunitar. Mai precis, acesta a încheiat raporturile de muncă cu Primăria Răchiţi, la începutul anului 2020. Firma acestuia a fost înfiinţată acum 5 luni şi se ocupă de fapt  cu instalaţii electrice. Cu toate acestea a livrat 90 de bănci Primăriei Răchiţi de aproximativ 10.000 de euro.

Sursa: adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com