Pro România donează două tuneluri dezinfectante spitalelor din Botoșani și Dorohoi

Organizaţiile municipale Pro România Botoşani şi Dorohoi donează două tuneluri dezinfectante spitalelor din cele două localităţi botoşănene, a anunțat, marți dimineață, coordonatorul organizaţiei judeţene a Pro România Botoşani, deputatul Mihaela Huncă.

Într-un comunicat de presă transmis de liderul Pro România, se arată că „doar fiind solidari putem proteja viața apropiaţilor noștri”. Iată comunicatul integral:

„Credem că în acest moment, ţara are nevoie de fiecare dintre noi. Am spus în repetate rânduri că acum, mai mult ca oricând, este nevoie de solidaritate și de responsabilitate: atât din partea clasei politice cât şi din partea societăţii civile. Responsabilitate la nivel individual, prin respectarea indicațiilor oferite de autorități, și solidaritate pentru a proteja viața celor mai vulnerabili dintre noi. Sistemul medical românesc, are, din păcate, limitări pe care le cunoaștem cu toţii, chiar din proria experienţă. Ba mai mult, sistemul sanitar este deja şi va fi pus în continuare la grea încercare în perioada următoare, în lupta cu COVID-19. Este nevoie de toată susținerea posibilă pentru spitalele din România din prima linie și pentru cadrele medicale care vor îngriji persoanele dragi nouă. De aceea, organizaţiile municipale Pro România Botoşani şi Dorohoi donează două tuneluri dezinfectante către Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani şi Spitalul Municipal Dorohoi. Tunelul dezinfectant este asemănător cu o încăpere și poate ajuta, în doar câteva secunde, la reducerea virusurilor și a bacteriilor de pe încălțăminte, haine și mâini, odată ce o persoană trece prin el. Este o dotare esenţială acum, în plin război cu noul coronavirus, pe care unităţile sanitare ar trebui să o aibă. Revin aşadar la apelul la solidaritate şi îmi doresc ca gestul Pro România Botoşani şi Dorohoi să fie un exemplu de urmat pentru toți cei care pot face ceva pentru soldaţii în halate albe care luptă pentru viaţa noastră” a declarat coordonatorul organizaţiei Pro România Botoşani, deputatul Mihaela Huncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *