Primarii, consilierii locali și județeni își păstrează funcțiile până cel târziu la 31 decembrie. Mandatele, prelungite de Guvern

Guvernul a adoptat, luni, o ordonanță de urgență pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali (primari, consilieri locali, consilieri județeni inclusiv președinți și vicepreședinți de CJ), până cel târziu la 31 decembrie 2020, alegerile locale urmând să fie, mai mult ca sigur, amânate. De asemenea, se simplifică procedura depunerii candidaturilor, fiind redus numărul de semnături necesare.

”Este evident că, în această situaţie de criză, nu se pot desfăşura activităţi specifice campanii electorale şi că alegerile trebuie organizate într-un context sigur din punct de vedere epidemiologic. Aşadar, trei instituţii, Autoritatea Electorală Permanentă, împreună cu Ministerul de Interne şi Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei au iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă de prelungire a mandatelor aleşilor locali până nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020”, a spus vicepremierul Raluca Turcan.

Guvernul a decis, de asemenea, simplificarea procedurii depunerii candidaturilor, fiind redus numărul de semnături necesare, cu posibilitatea ca în locul listelor de susţinători să fie făcută dovada depunerii în contul bancar a unei contribuţii electorale în valoare de cel puţin 3% din valoarea maximă admisă pentru funcţia pentru care candidează un competitor independent sau de 50 de salarii de bază minime pe ţară pentru campania electorală la nivelul judeţului. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *