Deputatul Pro România, Mihaela Huncă: Fac un apel către colegii mei din Parlament să repare nedreptăţile şi în cazul fizioterapeuţilor şi kinetoterapeuţilor

Pro România continuă lupta pentru eliminarea inechităților salariale pentru toți membrii actului medical, atât de încercaţi şi solicitaţi în aceste zile. Fizioterapeuţii din întreaga ţară au rămas singura categorie profesională medicală care nu a fost luată în calcul anul trecut, atunci când au fost mărite salariile celor care lucrează în spitale.

În această perioadă grea, munca fiecăruia dintre noi este importantă. Sunt români care lucrează de acasă, alţii în domenii cheie din administraţia publică, Ministerul de Interne sau Ministerul Apărării Naţionale. Nu trebuie însă, să îi uităm pe cei care luptă în primele linii, în spitale pentru vieţile noastre. 

Fizioterapeuţii, kinetoterapeuţii lucrează cot la cot, la actul medical împreună cu echipa medicală. Lucrează în fiecare zi cu pacienţi în stare gravă, iar, fără activitatea lor, recuperarea pacienţilor ar fi imposibilă. Nu mai vorbesc de riscul de contaminare, care este acelaşi cu al medicilor, asistenţilor şi infirmierelor.  Vă dau câteva exemple: la secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă de la spitale  lucrează  fizioterapeuţi care au grijă de pacienţii grav bolnavi. Îi ajută să nu li se atrofieze organismul, având în vedere că mulţi dintre ei stau toată ziua în pat, chiar săptămâni întregi, acum în condiţiile în care pacienţii pot avea nevoie  de intubare.  În cazul unora se fac şi exerciţii de respiraţie. De asemenea, faptul că este pandemie de Covid 19, nu înseamnă că oamenii nu au nevoie de îngrijirile medicale pentru boli grave, aşa cum s-a întâmplat până acum.  În cadrul secţiilor de neurologie, unde din păcate oamenii sunt foarte grav afectaţi, cu hemipareze, pacienţi care nu se pot mişca, fizioterapeuţii şi kinetoterapeuţii participă la actul medical în fiecare zi cot la cot cu colegii lor din sistemul medical”, susţine Mihaela Huncă. 

Deputatul botoșănean face un apel către colegii din Parlament să repare nedreptăţile şi în cazul fizioterapeuţilor şi kinetoterapeuţilor

 “Din nou trag un semnal de alarmă şi avertizez că kinetoterapeutul, profesorul de cultură fizică medicală și fiziokinetoterapeutul au un salariul net în mod nejustificat redus, acest aspect nerespectând principiul importanței sociale a muncii, salarizarea nefiind în raport cu responsabilitatea, complexitatea şi riscurile activității și nivelul studiilor. Aşa cum printr-un efort comun am reuşit, la propunerea Pro România,  să echilibrăm cât de cât diferenţele salariale pentru chimişti, biochimişti, fizicieni şi laboranţi din spitale, fac un apel către colegii mei din Parlament să repare nedreptăţile şi în cazul fizioterapeuţilor şi kinetoterapeuţilor. Repet, numai solidari vom trece şi peste acest necaz”, a încheiat deputatul Pro România.

Sursa: comunicat presa

 

One thought on “Deputatul Pro România, Mihaela Huncă: Fac un apel către colegii mei din Parlament să repare nedreptăţile şi în cazul fizioterapeuţilor şi kinetoterapeuţilor

  1. Eu zic sa-i bagi pe toti, mamaie! Ca nu cumva sa uiti vreo categorie… Ar fi si pacat, nu? Ca doar vin alegerile…Nici pe pandemie nu te lasi. Stai cuminte, oricum nu tregi pragul electoral!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *