Decizie radicală luată în județ! Botoșănenii, obligați să poarte măști de protecție

Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani au decis duminică, într-o ședință, ca locuitorii judeţului Botoşani să poarte măști de protecție în spații închise, în contextul riscului de răspândire a infecției cu coronavirus SARS-cov-2.

Măsura este obligatorie și se va aplica începând de luni, 6 aprilie. 

Mijloace de protecţie constau în măşti de protecţie, dar şi eşarfe ori fulare.

Acestea vor fi folosite în mijloacele de transport în comun, spaţii comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, instituţii publice, şantiere, gări, autogări.

 Aceste mijloace de protecție sunt menite să-i protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar nu prezintă simptome.
Administratorii și deținătorii locațiilor enumerate mai sus NU vor permite cetățenilor accesul în mijloacele de transport și în spațiile enumerate, fără mijloacele de protecție menționate.

Adminstratorii și deținătorii spațiilor comerciale, a instituțiilor și a altor locații în care există aflux de cetățeni sunt obligați să monteze covoare îmbibate cu substanțe dezinfectante la intrarea în aceste spații.

De asemenea, s-a decis : suspendarea transportului rutier internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos și Turcia și din aceste țări către România, pe perioada stării de urgență.
Aceste măsuri vin în completarea Planului de măsuri de protecție, obligații și restricții ce trebuie respectate de către populație în contextul prevenirii transmiterii virusului COVID 19 aprobat prin hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, pe timpul declarării stării de urgență.

2 thoughts on “Decizie radicală luată în județ! Botoșănenii, obligați să poarte măști de protecție

  1. NOI AVEM MULTIPLE OBLIGATII . DAR AUTORITATILE CIND AU DE GIND SA DEZINFECTEZE STRAZILE SI PARCURILE.. CHIR ELE NU RESPECTA ORDONANTELE .!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *