Ce spune ministrul Educației despre suspendarea anului școlar

Ministrul Educației a declarat că nu vor începe cursurile până când elevii și profesorii nu vor fi în siguranță. Monica Anisie a mai spus că nu se pune problema înghețării anului școlar și în câteva zile va prezenta public scenariile pe care ministerul Educației le are privitoare la continuarea anului școlar. 

„Nu e cazul să revenim la cursuri până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii”, a declarat ministrul Educaţiei la Antena 3, după ce a fost întrebată cât timp va fi prelungită măsura închiderii şcolilor.

Monica Anisie a anunţat că nicăieri în Europa nu s-a luat măsura îngheţării anului şcolar şi a subliniat faptul că este exclusă o asemenea măsură în România. Ministrul a fost întrebată dacă există vreo estimare până când vor fi școlile închise:

După cum bine știți măsura este sau va fi luată în funcție de evoluția infectărilor și împreună cu colegii mei din Ministerul Educației ținem legătura cu Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, cu Ministerul Sănătății și vom lua măsurile care se impun în momentul în care vom avea de la aceștia comunicate clare. Am spus foarte clar că până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu e cazul să revenim la cursuri. În această perioadă trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *