Apare o nouă pensie! Cine va beneficia de ea

A fost stabilită prin lege o nouă categorie de pensii speciale, cu modalități de calcul, dar și condiţiile de acordare a fiecărui tip de pensie în parte, după ce Curtea Constituţională a constatat că înfiinţarea acestora trebuia realizată prin lege. Aceasta a fost promulgată de Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial.

Este vorba de notari care vor avea o lege specială a pensiilor, în care sunt cuprinse modalitățile de calcul a acestora și condițiile de acordare. Legea 38/2020 a fost deja promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial. Decretul de promulgarea a fost semnat de președinte joi, 2 aprilie. Se stabilește astfel un cadru legislativ unitar în ceea ce priveşte aspectele esenţiale ale dreptului la pensie pentru notarii publici, după ce până acum erau cuprinse în mai multe acte normative, scrie Adevărul.

Potrivit acesteia, notarii, membri ai Uniunii Notarilor Publici, vor contribui la sistemul propriu de pensii, gestionat de Casa de Pensii a Notarilor. Contribuția reprezintă 20% din venitul lunar asigurat, acestea fiind cheltuieli deductibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com