Medicamentul care ucide total coronavirusul. Ce au descoperit cercetătorii

Vești încurajatoare la nivel mondial. Potrivit ultimelor teste din laborator, un n medicament antiparazitar, care este disponibil pe tot globul, ar putea ucide coronavirus doar în două ore.

Un studiu realizat de Universitatea Monash a arătat cum o singură doză de Ivermectină ar putea stopa răspândirea de SARS-CoV-2.

„Am descoperit că doar o doză ar putea distruge tot ARN-ul viral (pe scurt, distruge tot materialul genetic al virusului) în 48 de ore. În plus, în doar 24 de ore, o parte semnificativă din el dispare”, a transmis dr. Kylie Wagstaff de la Institutul din cadrul Universității Monash, scrie News.com.au

Până în prezent nu se cunoaște exact cum Ivermectina afectează virusul, însă, cel mai probabil, medicamentul nu mai permite infecției să lase organismul fără abilități de a o înfrânge.

Următorii pași

Următorul pas pe care cercetătorii îl vor face este determinarea dozei umane corecte, pentru a se asigura că nivelul folosit este sigur pentru oameni.

„În timpuri în care avem o pandemie și nu există un tratament aprobat încă, dacă am avea un compus deja disponibil în toată lumea, am putea ajuta oamenii mult mai rapid”, a spus dr. Wagstaff.

„În mod realistic, va dura ceva până când un vaccin va fi disponibil la scară largă”, a adăugat acesta.

Sursa: capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *