Spitalul Județean de Urgență Botoșani trece sub coordonarea Ministerului Sănătății. CJ pierde controlul asupra unității

spitalul judetean de urgenta mavromati , stiri, botosaniSpitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, dar și toate celelalte spitale din județul Botoșani au trecut, de duminică, pe toată perioada stării de urgență, sub coordonarea Ministerului Sănătății. Decizia aparține Guvernului, care a adoptat Ordonanța de urgență nr. 40/2020 privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar și care transferă la Ministerul Sănătății inclusiv prerogativele de numire și de suspendare din funcție a managerilor spitalelor.

Practic, Consiliul Județean pierde, în acest moment, controlul asupra celei mai mari unități medicale din județ, inclusiv asupra oamenilor pe care îi coordona. 

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, pe perioada situației de urgență instituite în condițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Sănătății coordonează organizarea și funcționarea tuturor unităților sanitare din subordinea autorităților administrației publice locale și exercită inclusiv atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități”, se precizează în Ordonanța de urgență 40.

2 thoughts on “Spitalul Județean de Urgență Botoșani trece sub coordonarea Ministerului Sănătății. CJ pierde controlul asupra unității

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *