Soluția găsită într-o comună din Botoșani pentru ca toți locuitorii să primească Lumina Sfântă în noaptea de Înviere

Locuitorii din comuna Dângeni vor primi Lumina Sfântă și anafură în noaptea de Înviere, așa cum se obișnuiește în fiecare an, chiar dacă localnicii nu au voie să participe la slujbă în noaptea sfântă. Și asta după ce conducerea primăriei împreună cu Preotul Ionuț Hagiu, Babei Mihai-Șeful Serviciului Medico-Social Dângeni, Raluca Hagiu -asistent medical comunitar și Oxana Rotundu-coordonator al serviciului de Evidență a Populației Dângeni au întocmit un plan de acțiuni prin care alături și de ceilalți preoți din comună să ajungă cu lumină, anafără, pască sfințită, ouă roșii și iepurași de ciocolată in fiecare din cele peste 900 gospodarii ale comunei Dângeni.

Planul a fost pus la punct aproape în detaliu: în ziua de 18.04.2020 , toate cele patru parohii vor primi aparatură de sonorizare de la primarie (aparatură achiziționată prin fonduri europene in acest an) in așa fel încât să poată fi ascultată slujba oficiată de preoți chiar din curtea fiecarăre gospodării.  24 de persoane cu 12 (lucrători in cadrul Centrului Medico-Social și voluntari ), vor porni la ora 24 cu 12 mașini, pentru a distribui candele cu lumină către toate casele din fiecare sat component al comunei.

Dimineață la finalul slujbei fiecare preot are posibilitatea de a se deplasa cu o mașină pusă la dispoziție de primarie pentru a trece pe fiecare stradă, iar cetățenii care doresc a sfinți pasca, vor pune coșulețul în fața porții și astfel reușim a respecta masurile legale prin care nu vor exista contact și nici aglomerație de persoane. Primarul împreună cu sponsori pregătesc 900 de pachețele cu anafără, păscuță, ouă roșii și iepuraș de ciocolată, aceste pachețele fiind sfințite in Biserică și apoi distribuite către populație in prima zi de Paște folosind aceeași logistică ca și la distribuirea căndeluțelor cu lumină! Aproximăm un termen de efectuare a distrubuirii de circa două ore in toată Comuna Dângeni”, spune primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu.

Autor: Mihaela Macovei

5 thoughts on “Soluția găsită într-o comună din Botoșani pentru ca toți locuitorii să primească Lumina Sfântă în noaptea de Înviere

  1. Daca trebuiau distribuite masti sau manusi nu gaseati nici o solutie.
    Ce dracu va trebuie cosuleltul posibil infectat si lumina?
    Sanatate si medici va trebuie ca sa puteti avea si vedea lumina.
    STATI DRACULUI ACASA.

  2. Deci primarul cu nevasta-sa si cu alți câtiva agarici printre care și popa au făcut un plan măreț, unul să-și mai strângă ceva capital de imagine ca doar vin alegerile iar celalaltul ceva bănuti.
    Satului ăluia exact asta – i lipsea – pasca și ouăle; în rest le are pe toate făcute. Drumurile mai ales sunt cele mai bune.
    Dacă ajungi noaptea și pe ploaie prin zona zici c- ai nimerit într – un film de groaza din care nu știi cum sa ieși.
    Dar bine c-au obținut bani pt sisteme de sonorizare. Oricine și – ar dori ca la miezul nopții sa audă niște lalaituri jalnice, la fel de jalnice ca imaginea acelui sat(comuna).

  3. Dumnezeu sa rasplateasca pe parintele si pe cei care au avut această inițiativă de a duce LUMINA ÎNVIERII în casele oamenilor! Bucurati-va de LUMINA, detractorilor, că destul veti avea parte de Întuneric, fii ai întunericului ce sunteti inca de pe lumea asta.

  4. Nu-i nevoie sa te feresti de coronavirus ca ti-l aduce dom primar cu masina la poarta. D-le primar LUMINA INVIERII ESTE IN SUFLETUL FIECARUI CRESTIN nu in cosul cu bunatati pe care vrei sa-l platesti ca avans pt. alegeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *