Incredibil! O familie din Botoșani s-a trezit că i-au fost furate locurile de veci din cimitir

O familie din județul Botoșani s-a trezit, zilele trecute, că locurile de veci pe care le avea în cimitirul din municipiul Dorohoi i-au fost furate. Ana-Mihaela Enachi- Saviuc- Paval a mers la cimitir să aprindă lumânări la mormintele părinților săi. Lângă mormintele părinților, avea și ea o rezervare pentru două locuri de veci. Când s-a uitat mai atent, pe spațiul respectiv, împrejmuit de un grilaj de fier, apăruse o plăcuță cu mențiunea „Rezervat”.

Am rămas stupefiată când am mers la cimitir să aprind o lumânare la proaspătul mormânt al tatălui meu. Pe unul dintre locurile de veci ale familiei era plantata, de către Direcția de Administrare a cimitirelor din cadrul Primăriei Dorohoi, o plăcuță pe care scria REZERVAT”, povestește femeia.

Potrivit acesteia, locurile de veci respectie sunt „vânate” de mai mult timp de către personalul angajat să administreze cimitirul.

Problema a început odată cu trecerea în neființă a tatălui meu, cand „Inginerul” de la Administrarea cimitirelor, uitand să aibă putina compasiune măcar pentru faptul că noi îi plătim salariul, a tot încercat să ne deposedeze de ambele morminte. La început ne-a amenințat ca ne va atribui un loc de înhumare la marginea cimitirului, iar apoi ne-a pus sa alegem unul dintre cele doua pe care le aveam în posesie din 1950 (aproximativ). În ziua înhumării, domnul Irimia a fost prezent, spionanad desfășurarea înmormântării și totodata și numărul de participanți. Mă întreb cum e posibil ca acest serviciu din cadrul Primăriei sa atribuie mormintele care aparțin unor familii altor persoane, fără că cei în cauză sa fie întrebați dacă doresc sa concesioneze acele locuri de veci sau macar să fie informați că vor fi deposedați „de la sine putere” de ele”, mărturisește, revoltată, dorohoianca.

Ea este deranjată de faptul că locurile de veci i-au fost „rezervate” în condițiile în care cimitirul este plin de morminte abandonate și pline de buruiene. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *