Ciofu: Am votat pentru majorarea consistentă a salariilor pentru personalul de suport din sistemul sanitar! Era obigatoriu ca aceștia să fie puși alături de medici și asistenți medicali!

tamara ciofu- deputat BotosaniDeputatul PSD Tamara Ciofu a declarat că a votat alături de colegii de la PSD pentru creșterea salariilor cu peste 1.000 de lei/lună pentru farmaciști, biochimiști și alte categorii din sistemul sanitar.

Era obligatoriu să se pună capăt inechității salarizării membrilor Ordinului biochimiștilor,  biologilor și chimiștilor, inclusiv pentru farmaciștii și psihologii din sistemul sanitar, prin creșterea coeficienților de ierarhizare și de salarizare”, a declarat Tamara Ciofu.

Parlamentarul social-democrat botoșănean a făcut interpelări și amendamente încă de acum doi ani de zile pentru a se realiza echitatea salarizării în laboratoarele clinice unde lucrează farmaciștii, biochimiștii, biologii și chimiștii.

Am fost consecventă cu ceea ce am susținut în Parlament de la începutul aprobării legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și anume nevoia de majorare a salariilor pentru armata nevăzută din sistemul medical, cei care oferă suportul necondiționat medicilor și asistenților medicali și anume: farmaciștii, biologii, biochimiștii, chimiștii, fizicienii şi psihologii. Acești oameni fără de care nu este posibilă munca din unitățile sanitare trebuiau puși acolo unde le este locul, lângă medici”, a declarat Tamara Ciofu.

În urma votului online din plenul Camerei Deputaților, de ieri a fost aprobată majorarea salariilor, începând cu data de 1 iulie, pentru pentru personalul de suport din sistemul sanitar care ocupă funcţiile de farmacist, biolog, biochimist, chimist, fizician şi psiholog.

S-a făcut un gest de reparație morală și respect față de personalul suport din sistemul medical care contribuie decisiv la realizarea actului medical și a cărui activitate este indispensabilă pentru tratamentul pacienților din fiecare unitate sanitară! Este un pas înainte faptul că și colegii de la celelalte partide au înțeles importanța muncii acestor profesioniști care trebuiau remunerați suplimentar pentru munca pe care o depun în fiecare zi”, a subliniat deputatul PSD.

One thought on “Ciofu: Am votat pentru majorarea consistentă a salariilor pentru personalul de suport din sistemul sanitar! Era obigatoriu ca aceștia să fie puși alături de medici și asistenți medicali!

  1. Poate daca nu furati ca-n codru acum aveam mai multe sanse sa supravetuim.
    Si nu ma refer doar la PSD-isti ci la toti cei care au fost la guvernare de la revolutie si pana in prezent.
    Poate terece si aceasta pandemie si o sa fiti trasi TOTI la raspundere de poporul roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *