Un bărbat a sesizat Poliția din cauza slujbei transmise la boxe. A avut câștig de cauză

Un tânăr din Iaşi a sesizat Poliţia Locală că este deranjat de zgomotul produs de o biserică din oraş, care transmitea slujbele la boxe şi bătea clopotul la ore nepotrivite. Agenţii au mers la biserică şi l-au avertizat pe preot să respecte „normele de convieţuire socială“, altminteri îl vor amenda. „Slujbele se dădeau la boxe, dar numai cât să audă credincioşii ce stăteau afară, lângă biserică (…) Clopotele se trag aşa cum e de secole obiceiul, la anumite slujbe – adică rar“, spun reprezentanţii Mitropoliei, scrie Ziarul de Iasi.

La începutul lunii martie, înainte să fie decretată starea de urgenţă, un tânăr de 30 de ani ce locuieşte în apropiere de Biserica „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril“ din Canta a sesizat Poliţia Locală Iaşi că este deranjat de zgomotul produs în timpul sluj­bei – transmisă la boxe, dar şi de clopotele unităţii de cult. Tânărul susţine că a decis să formuleze plângerea din cauza situaţiilor repetate în care s-a simţit deranjat de zgomotul produs la biserică, mai ales în zilele de sâmbătă, când voia să se odihnească.

Acum două zile, Marius M. a primit răspuns la petiţia sa din partea Poliţiei Locale. În documentul semnat inclusiv de directorul Liviu Zanfirescu se menţionează că sesizarea tânărului ieşean „se confirmă“„Referitor la sesizarea dumneavoastră, prin care semnalaţi disconfortul produs de volumul la intensitate mare al boxelor bisericii situate în str. Luca Arbore nr. 10, cu ocazia slujbelor ţinute la sfârşitul săptămânii, vă informăm următoarele: măsurile de verificare întreprinse de poliţiştii locali au evidenţiat faptul că aspectele semnalate se confirmă, contextul în care preotul paroh al Bisericii Sf. Arhangheli Mihail şi Gravril a fost avertizat să respecte normele de convieţuire socială, în caz contrar vor fi luate măsuri de sancţionare în conformitate cu prevederile Legii 61/1991“, se menţionează în răspunsul primit de tânăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *