Primarul municipiului Botoșani închide toate parcurile de joacă. Ce decizie a luat în privința dezinfecției scărilor de bloc

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a dispus închiderea tuturor parcurilor de joacă pentru copii de pe raza orașului de către Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA).

Tot DSPSA a fost însărcinată să efectueze dezinfecția scărilor de bloc din municipiul Botoșani în care locuiesc persoane care au fost diagnosticate ca fiind infectate cu coronavirusul COVID-19. Adresele exacte ale acestor persoane sunt comunicate conducerii DSPSA de către primărie și sunt actualizate imediat după ce noi cazuri sunt semnalate și confirmate de către DSPSA.

Dezinfecția scărilor de bloc amintite de către DSPSA va fi în sarcina direcției până când municipalitatea va achiziționa serviciile de dezinfecție periodică pentru lifturi, casa scării și alte spații comune ale imobilelor de tip condominiu din Botoșani.

Primarul Flutur a solicitat în cadrul aceleiași adrese înaintate DSPSA ca personalul care va efectua dezinfecția să fie instruit corespunzător, solicitând în acest sens și consiliere de specialitate din partea Direcției de Sănătate Publică, pentru a evita producerea oricăror accidente legate atât de riscul de expunere la coronavirus, cât și la riscul de intoxicare a locatarilor din scările de bloc supuse dezinfecției.

Substanțele cu care se face dezinfecția, tablete de clor efervescente, sunt puse la dispoziția DSPSA de către Biroul Administrativ-Gospodăresc din cadrul Primăriei Botoșani, împreună cu avizul emis de Comisia Națională pentru Produse Biocide și de instrucțiunile de utilizare a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com