Un medicament foarte căutat în farmacii se raționalizează. Cât poate cumpăra fiecare persoană

farmacie, stiri, botosaniParacetamolul se află, printre altele, pe schema de tratament a infecției cu coronavirus, iar din această cauză medicamentul va fi raționalizat. Prin urmare, o persoană poate cumpăra doar două cutii de paracetamol de la farmarcie.Președintele Colegiului Farmaciștilor a declarat faptul că este o recomandare pe care a trimist-o către farmaciști, dar și cătră publicul larg, pentru a înțelege situația.

Este o recomandare pe care am trimis-o de ieri către colegii noștri farmaciști, dar și pentru publicul larg, pentru a înțelege că trecem printr-o perioadă în care în a acumula cantități prea mari dintr-un medicament nu este opțiunea cea mai bună”, a spus Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România.

Decizia a fost luată deoarece consumurile aproape s-au triplat față de perioadele anterioare.

„Am luat această decizie pentru că consumurile s-au dublat, aproape spre triplare față de perioadele anterioare și tocmai pentru că în schema de tratament pentru COVID-19, pentru formele ușoare, pentru a scădea temperatura este recomandat paracetamolul și atunci toată lumea s-a sesizat și în buna tradiție, mai ales românească, încercăm să avem cât mai mult chiar dacă nu ne trebuie”, a adăugat el.

Sursa: Romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *