Primăria Mihai Eminescu face apel la autoritățile centrale să suplimenteze fondurile pentru autoritățile locale

primaria mihai eminescu, stiri, botosaniPrin prezentul comunicat, Comuna Mihai Eminescu transmite un semnal de alarma catre Ministerele si institutiile publice competente in vederea suplimentarii fondurilor de la bugetul de stat, data fiind instalarea starii de urgenta.

In acest sens, subliniem, in primul rand, ca Primaria comunei Mihai Eminescu functioneaza in mare parte din veniturile proprii, fapt ce inseamna ca derularea activitatii acesteia si obligatiile de plata pe care aceasta le are sunt direct influentate de incasarile contribuabililor atat persoane fizice cat si persoane juridice.

Tinand cont de situatia alarmanta in care se afla societatile comerciale de pe raza comunei, fiind nevoite sa inchida temporar activitatea, conducand la un deficit economic pentru acestea, afecteaza si situatia economica a Primariei si, totodata, datorita prelungirii termenului de plata a taxelor si impozitelor atat pentru persoanele juridice cat si pentru cele fizice a diminuat considerabil incasarile preconizate.

Autoritatile locale chiar daca au un buget aprobat pentru anul 2020, neincasand, nu isi pot onora contractele incheiate cu furnizorii, atat la cheltuieli de functionare cat si la cheltuieli necesare realizarii investitiilor.
Faptul ca s-a aprobat virarea sumelor de la un trimestru la altul, de la un capitol la altul, nu ajuta cu nimic autoritatile deoarece acestea nu dispun de lichiditati, neavand incasari.

Aceasta situatie se intalneste la Primariile care se gestioneaza din
veniturile proprii, celelalte Primarii, avand primite sume mult mai mari
de bani pentru echilibrare , de la bugetul de stat. Asadar, prin sprijinul solicitat urmarim buna desfasurare atat a activitatii proprii cat si a furnizorilor cu care avem contracte in derulare.

One thought on “Primăria Mihai Eminescu face apel la autoritățile centrale să suplimenteze fondurile pentru autoritățile locale

  1. Reduceti din trepadusii care stau și freacă menta prin nus ce posturi inventate si vor fi bănuți….jumate s inutilu si nu stiu de ce iau bani …va bateti joc de banul public aveți cea mai aglomerată primărie din țară..cum e posibil trantorasii de cluburi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *