Iftime de la FC Botoșani s-a sucit: Moldovenii băgați în șomaj tehnic!

Cu toate că săptămâna trecută dădea asigurări de stabilitate la FC Botoșani, Valeriu Iftime s-a sucit, luând decizia de a-și trimite începând de astăzi angajații în șomaj tehnic.

Decizia a fost luată de Valeriu Iftime, finațatorul anunțând că deocamdată această măsură a fost aplicată doar personalului administrativ, cei care au însă salarii modice față de staff-ul tehnic și jucătorii echipei al căror contracte însumate ajunge undeva la 75% din bugetul clubului.

Finanțatorul echipei nu exclude însă varinata ca în viitorul apropiat, măsura aplicată personalului administrativ să fie adoptată și în cazul jucătorilor și antrenorilor clubului.

„Deocamdată vorbim de personalul administrativ al clubului și urmează să mai vedem. Totul depinde când va începe campionatul. Urmează să discut și cu jucătorii și staff-ul tehnic. Îmi dă statul 2000-3000 de lei și mai pun eu diferența. Orice ban intră în club este important în perioada asta. La sfârșitul lunii martie ar fi trebuit să primim vreo 300.000 de euro din drepturile TV. Mai avem un credit aprobat, de vreo 300.000-400.000 de euro, care a fost luat pentru a ne asigura o stabilitate financiară, pentru a nu întârzia plata salariilor și pentru a avea bani de prime. Dacă se reia campionatul și primim drepturile TV, ne descurcăm financiar”, a declarat Valeriu Iftime, finațatorul FC Botoșani.

Măsura  aplicată de finanțatorul FC Botoșani  de a apela la șomajul tehnic este surpriznătoare având în vedere că în urmă cu doar câteva zile acesta  afirmase că clubul nu se confruntă cu probleme financiare din cauza pandemiei de coronavirus.

Mai mult, Iftime susținea că deși competiția internă este suspendată, jucătorii sunt cu plata la zi și nu există riscul ca vreun fotbalist să părăsească echipa.

Sursa: cancan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *