FOTO & VIDEO! Captură impresionantă de țigări într-o localitate din județul Botoșani. Polițiștii au folosit focuri de armă pentru a opri o mașină

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 11.880 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste 142.560 de lei, ce urmau să fie introduse ilegal în România.              

În data de 1 aprilie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iași a fost organizată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, la care au participat poliţişti de frontieră din cadrul sectorului şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

Astfel, în jurul orei 00.40, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Rediu, judeţul Botoşani, mai multe persoane care se aflau lângă malul râului Prut şi încercau să încarce într-un autoturism de teren colete voluminoase.

La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, persoanele au abandonat coletele și au pornit cu autoturismul de teren către localitate.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismului, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză. Drept urmare, pentru oprirea autovehiculului în cauză s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical și spre pneurile mașinii, conform prevederilor legale, însă nici de această data conducătorul auto nu a oprit.

Din cauza vitezei şi a terenului accidentat, șoferul a acroșat cu vehiculul un copac, iar ocupanţii acestuia, profitând de întuneric, au abandonat mijlocul de transport şi au fugit.

În cel mai scurt timp, pe baza relaţiilor de cooperare, s-a luat măsura informării autorităților moldovene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La inventarierea bunurilor ramase lângă mal, a rezultat cantitatea de 237.600 de ţigarete (11.880 de pachete cu ţigări), în valoare de 142.560 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *