Un parlamentar din Botoșani a cerut tuturor statelor europene să ajute România cu materiale sanitare

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a solicitat tuturor statelor europene materiale și echipamente  sanitare în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta a primit deja răspuns din partea Chinei, care a trimis o serie de lucruri, dar și din partea Finlandei și Rusiei, care au precizat că deocamdată nu au  rezerve de materiale și mijloace sanitare și medicale pe care să le pună la dispoziție pe plan extern.

„Suntem nevoiți a constata că, având în vedere amplasarea geografică a județului Botoșani, precum și datorită închiderii frontierelor externe ale UE, precum limitării circulației de transport între țările membre ale acesteia, livrarea oricărui tip de marfă medicală din Rusia este în prezent foarte îngreunată din punct de vedere logistic”, este o parte din mesajul transmis către Răzvan Rotaru de ambasadorul Federației Ruse în România.

Totodată, Finlanda a precizat că toate resursele disponibile sunt direcționate cu prioritate către sistemul lor național de sănătate, „fără nicio posibilitate de asistare externă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *