80 de morți din cauza virusului ucigaș, în România. Ultima victimă ar fi luat boala de la fiul său

Institutul National de Sănătate Publică a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces in cadrul unității sanitare.

Ca urmare a răspunsului SUUB, in data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Este o femeie, de 84 ani, din  municipiul București, prezentată în data de 26 martie 2020 la camera de gardă UPU a SUUB cu simptomatologie ce a încadrat această pacientă în categoria suspect de infecție cu COVID-19. Pacienta a fost izolată si i s-au recoltat probe pentru COVID 19 în aceeași dată cu rezultat pozitiv. Din păcate ea a murit. Femeia avea și fibrilatie atrială, pacemaker permanent, insuficienta cardiaca cronica.

Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB.

De asemena, o femeie de 61 ani, din Satu Mare a murit pe 31 martie în  Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea. Ea suferea și de Insuficiență renală cronică cu dializa de 15 ani, afecțiune oncologică – chimioterapie.

Aceasta ar fi luat virusul de la fiul întors din Marea Britanie în 21 martie, asimptomatic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com