Consiliul Județean pune la bătaie 3 milioane lei pentru achiziția de echipamente medicale la Spitalul Județean

În contextul epidemiologic actual, al expansiunii îmbolnăvirilor cu coronavirus COVID-19, al măsurilor suplimentare solicitate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului și pentru protecția personalului din unitățile sanitare, Consiliul Județean Botoșani sprijină financiar Spitalul Județean de Urgențe ”Mavromati” prin rectificarea bugetului propriu județean și alocarea sumei de 3 milioane de lei pentru această instituție sanitară.

În acest sens, pe 31 martie, în sedință extraordinară s-a propus rectificarea bugetului cu suma de 3 milioane de lei, destinată achiziționării de echipamente medicale pentru Spitalul Județean de Urgențe ”Mavromati”.

Astfel, se vor achiziționa 15 monitoare funcții vitale, 15 injectomate, 20 de aparate de ventilație mecanică, o hotă cu flux laminar clasă de biosecuritate II, un aparat pentru curățarea aerului cu recirculare / purificarea aerului cu lampă UV, precum și alte aparate.

Aceste echipamente sunt de strictă necesitate iar achiziția lor va contribui la îmbunătățirea condițiilor de lucru în spital, atât în secția A.T.I., cât și în secția de Boli Infecțioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *