Un botoșănean are nevoie disperată de un medicament. Nu se găsește pe piață și are nevoie de ajutor pentru a putea supraviețui

Un botoșănean are nevoie disperată de un medicament care se numește Euthyrox, care este vital pentru orice persoană care a fost operat de tiroidă. Medicamentul nu se găsește delor pe piața din România, iar singura lui șansă de procurare este achiziția din farmaciile din străinătate.

Cum achiziția acestuia este acum imposibilă, botoșăneanul face un apel disparat la cei care pot să îl ajute pentru procurarea sa.

„Acest medicament este pentru cei care au avut cancer la tiroida le a fost extirpata tiroida si ca sa functioneze au nevoie de acest medicament. El nu se gaseste in Romania, ci doar in afara. Sunt oameni batrani, tineri si chiar de la tara care au nevoie de el. Poate sunt oameni care au medicamentul si il pot darui altora”, se arată în apelul transmis pe adresa redacției.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului,
Anca Crupariu, a anunțat sâmbătă că următorul transport de Euthyrox va ajunge în România la începutul lunii aprilie.

„Euthyrox va fi disponibil pe piaţă. Avem semnale de la deţinătorii autorizaţiei că, în continuare, în data de 2-3 aprilie, va ajunge un nou transport cu cantităţi semnificative în ţară. Apoi, în data de 5-9 aprilie, un alt transport va pleca din Germania spre România. Lucrurile sunt sub control. Un alt mesaj foarte important este că un distribuitor engross s-a adresat agenţiei cu intenţia de a face import paralel pentru Euthyrox. Lucrurile sunt deja în discuţie cu autoritatea care a eliberat autorizaţia de punere pe piaţă pentru acest medicament, tocmai, pentru a se verifica valabilitatea autorizaţiei, pentru a se verifica identitatea acelui medicament pe bază de levotiroxină cu cel autorizat în România”, a declarat Anca Crupariu, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, la Antena 3.

 

One thought on “Un botoșănean are nevoie disperată de un medicament. Nu se găsește pe piață și are nevoie de ajutor pentru a putea supraviețui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *